Proteinová ovocná buchta ♥

Ahojky všichni!

Nedávno jsme byly s mojí milovanou maminkou na víkendovém tripu do Švýcarska s návštěvou Mont Blancu. Výlet jsme si spolu hrozně moc užily, tamější příroda byla naprosto úžasná a to počasí!!! ♥ Rozhodně se těšte na cestovní článek, který bude již brzy....

S naším výletem trošku (vlastně docela dost :D) souvisí i dnešní recept. Před odjezdem jsme si totiž s mamkou dělaly takový menší meal prep (o tom, jak se stravovat zdravě a levně na cestách bude taky brzy článek), abychom pak ve Švýcarsku neutratily majlant jenom za jídlo. Co si budem povídat, když máte svoje vlastní jídlo (a ještě zdravé), ušetříte kromě peněz i dost času, který byste jinak třeba strávili hledáním vhodné restaurace nebo lokálního supermarketu!

Ke svačince a snídani jsem nám tak vymyslela recept na tuto proteinovou buchtu. Její příprava je jednoduchá a rychlá a buchta obsahuje komplexní a kvalitní makroživiny. Na cestách jsme potřebovaly ušetřit co nejvíce místa, a tak byl tenhle recept navržen tak, aby buchta nebyla pouhou sladkou tečkou za hlavním chodem, ale skutečným plnohodnotným jídlem, ke kterému si už nebudem muset brát nic dalšího. :)


Na 1 menší plech této proteinové buchty budeme potřebovat:

* 100g mletých ovesných vloček
* 100g špaldové mouky
* 50g proteinu (já mám příchuť med a karamel)
* 2 lžíce chia semínek
* skořice, špetka kypřícího prášku
* 2 vajíčka
* 1 hrnek vody/mléka

Na posyp:
* 2 kiwi
* pár jahod
* kokos, oříšky (100g mandlí za 28,90 ZDE!), semínka na posypání


Postup je jednoduchý. V míse si smícháme všechny suché ingredience - mouku, vločky, protein, chia semínka, skořici, kypřící prášek. V případě, že nemáme protein, tak nevadí, můžeme ho nahradit například mletými oříšky nebo špaldovou moukou a vločkami v poměru 1:1. Já mám protein již oslazený, takže už buchtu nedoslazuji, ale vy klidně můžete kvalitním přírodním sladidlem jako je med či javorový sirup. :) Doporučuji 2-4 lžíce.


K suché směsi pak přidáme mokré ingredience - vodu nebo mléko a 2 vajíčka. Já do těsta ještě přidala pár jahůdek nakrájených na kousky.
Vymícháme jemné a tekuté těsto, které pak vylijeme do pečicím papírem vystlaného plechu, popř. silikonové formy (jako v mém případě). Pokud byste hledali skvělou čtvercovou silikonovou formu, tak vám můžu všemi deseti doporučit TUTO, kterou mi přinesl Ježíšek! :) ♥



Nyní si předehřejem troubu na 180°C a vrhneme se na přípravu "topingu".
2 kiwi si nakrájím na kolečka, stejně jako pár jahůdek. Jednotlivé kousky ovoce pak rovnoměrně rozložím po buchtě a zasypu je asi hrstí nasekaných oříšků, 4 lžičkami slunečnicových semínek, 2 lžičkami chia semínek a troškou kokosu.




Nyní už jen zbývá dát buchtu do trouby a péct na 30 minutek při stálé teplotě 180°C. :)

No a že nevíte, co přijde teď? Přece workout, který tady už dlouho nebyl! Dneska příznačně ovocný. Takže žádné vymlouvání, buchta se nám peče a vy teď máte minimálně půlhodinku čas, tak proč si ji nezkrátit cvičeníčkem?! :) 

1. Pro písničku, která nás bude u ovocného workoutu doprovázet, klikněte SEM.
2. Cviky, které při ní spolu zvládneme:

Plank na loktech - 60 sekund
10 kliků (verzi nechám na vás)
10 výpadů na každou nohu
vítězný taneček na závěr písničky

3. Po workoutu se odměníme výbornou proteinovou buchtou. :)

Tak co? Docvičeno? Já to věděla! Jste úžasní, šikovní a moc pracovití, což se vám určitě vrátí! ♥ No a jestli jste se do toho cvičení ještě nevrhli, tak je teď nejvyšší čas. :) Až docvičíte, určitě dejte vědět do komentářů.

No a po vyndání už jen necháme tuhle proteinovou dobrotu vychladnout a v případě, že máme ovocný workout hotový, tak ji klidně sníme celou sami (no dobře, tak to jsem trošku přehnala, ale jeden čtvereček vám určitě nic neuděla :D)! 




Dobrou chuť a krásný večer vám přeje vaše
KateFit29! ♥

Komentáře