Mrkvovo-celerová tvarohová pomazánka

Krásný podzimní podvečer! ♥

Stromy, keře a další nejrůznější rostliny se nám začaly oblékat do podzimního kabátku! Ráno se po zemi převalují chomáčky mlhy, večer se po zemi mého pokoje převaluju zase já... začíná totiž moje oblíbené čajové, svetrové a polévkové období, ke kterému patří odpočinek u oblíbeného seriálu nebo knížky stejně tak, jako patří pojídání oříšků k mému životu, hihi. No a na jakou ňamku si ukážeme recept dneska?

Mrkvovo-celerovou pomazánku přece! Tahle klasika totiž nikdy nezklame a je (stejně jako pizza nebo tvaroh) prostě nepřejeditelná! No a věděli jste, že celer je přírodně antibakteriální diuretikum a dokonce afrodiziakum? Myslím si, že program na dnešní večer pro vás a vaši drahou polovičku je jasný...  připravte struhadla, mrkev a celer se totiž samy nenastrouhají! :)



Ingredience na pomazánku:

* 1/4 celeru
* 2 mrkve (použila jsem jednu fialovou a jednu obyč oranžovou)
* 1 polotučný tvaroh
* sůl, pepř, sušený česnek

Na ozdobu:

* uzené mandle, sušenou petrželku, pažitku, plátky sýra na kostičky

 
Postup je velmi jednoduchý. Celer si okrájíme a očistíme a necháme si 1/4. Tu si rozkrájíme na menší části tak, aby se nám dobře strouhaly.


Mrkve zbavíme šlupky a spolu s celerem si je pak nastrouháme najemno. Bude to chtít docela sílu, takže pokud jste dneska necvičili nebo máte rozbolavělé celé tělo ze včerejšího cvičení, tahle část bude super výzva! :D K nastrouhané zelenině přidáme vaničku tvarohu, osolíme, opepříme a přidáme sušený česnek dle chuti a voilá, můžeme podávat! 


Výborná pomazánka, která je tak jednoduchá na přípravu a přesto hrozně chutná, plná bílkovin a bez zbytečného tuku navíc! Majonéza netřeba. ♥

PS tento rok se můj blog dostal do ankety Blogerka roku 2017, tak kdybyste chtěli přispět svým hlasem, kliknout můžete SEM. Budu hrozně moc šťastná! Díky vám můžu dělat to, co mě baví a naplňuje a já vám za to z celého srdce děkuji...



Krásný a romantický podzim bez nemocí vám přeje vaše

KateFit29. ♥

Komentáře