Dýňový krém ♥

Krásný pondělní večer!

Dneska nám začal nový týden plný možností něco změnit. Ať už je to nějaká banalitka nebo něco, co vás trápí, zkuste se nad tím tenhle týden zamyslet a vyřešit to. Já vím, že na to máte! :)

Máte problém být v práci či ve škole včas? 
Zkuste si tenhle týden dát budíček o 15 minut dřív... 

Pohádali jste se se svou drahou polovičkou a nevíte, jak z toho ven? 
Zkuste jí/jemu tenhle týden udělat něco dobrého k večeři a užijte si ji společně...

Cítíte se unavení nebo pod stresem?
Zkuste tenhle týden pohodový večer ve vaně s knížkou nebo návštěvu saunového světa...

Netrápí vás vůbec nic a daří se vám?
Tak to vám moc gratuluji a jako odměnu tady pro vás mám...

...recept na tuhle úžasnou dýňovou polévku!!

Řeknu vám upřímně, podzimní večery bych si bez téhle oranžové krásky nedokázala představit! Krém je naprosto jemný, lahodný a na přípravu mega jednoduchý a rychlý, takže jestli v týdnu nechcete trávit u plotny moc času, tohle by mohla být ta pravá volba pro vás. :)
Máte taky tak rádi polévky a krémy? Jestli ano, tak se určitě těšte na další polévkové recepty, které pro vás chystám! ♥


Pro ještě pohodovější a "podzimnější" vaření doporučuji pustit TUTO pecku...

Na dýňový krém budeme potřebovat:

Počet porcí: 6-8

* 1 dýni hokkaido
* 2 mrkve
* 1/4 hlavičky celeru
* 1 paličku česneku
* 2l vařicí vody
* olivový olej na pokapání
* kari, kurkumu, sůl, pepř


Začneme dýní. Tu si rozkrojíme napůl, odkrojíme "bubáka" a stopku a vydlabeme lžící. Obě půlky pak i se slupkou rozkrájíme na kostičky.


Mrkev a celer si pak ostrouháme a taktéž nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu (kromě česneku) pak přemístíme do velké mísy, zakápneme olivovým olejem a dobře opepříme a osolíme.
Z česneku si odkrojíme vršek i spodek tak, aby na nás koukaly jednotlivé stroužky. Paličku taktéž pomažeme olejem a i spolu se zbytkem zeleniny rozložíme na pečicím papírem vyložený plech.


Pečeme zhruba 35 minut na 200°C. Dýně bude po upečení měkká a slaďoučká. :)


Nyní si připravíme velký hrnec, do kterého přemístíme pečenou zeleninu (kromě česneku) a zalijeme ji zhruba 2 litry vařicí vody (záleží, jakou hustotu polévky preferujete).
Stroužky česneku si rozmačkáme vidličkou a přidáme do hrnce, jehož obsah pak tyčovým mixérem rozmixujeme v jemný krém. Dochutíme kari kořením, kurkumou, pepřem a solí a můžeme podávat! :)



No a já jsem polévku podávala s nadrobeným balkánem, slunečnicovými a dýňovými semínky a dýňovým olejem. :) A jak budete podávat polévku vy?



Komentáře